Trässbergs BK

Referat

Referat: Jung/Kvänum 10 IF - Trässbergs BK

TBK höll uppe spelet väl ute på planen men var inte tillräckligt vassa framåt. För JK:s del kan vi notera en mängd målchanser och tillbud samtidigt som målskyttet, som vasst, så effektivt i tidigare matcher, fallererade den här omgången.
JK fick också en smakstart. Matchen var bara minuten gammal när Gustaf Björk revs ner innanför straffområdet i en lika solklar som omdömeslös fällning.
Benjamin Boström agerade skarprättare men TBK:s Joakim Wester gick åt rätt håll och blockerade straffskottet. Boström ivar snabbast på returen och kunde trycka bollen i mål. 1-0.
Trässberg, som kom till Jungavallen med säsongens andra vinst i bagaget, tog sig dock snabbt upp på banan igen. Första anfallsförsöket kom efter knappa åtta minuter speltid, en stickare genom JK-försvaret där en rödklädd anfallare var någon centimeter från att rinna igenom. Men Oskar Pettersson hann styra undan via en glidtackling.
I 16:e matchminuten kom Trässbergs, som det skulle visa sig, absolut farligaste målchans. En TBK-anfallare smet in till vänster i straffområdet och lade bollen mot bortre stolpe, förbi utrusande Aladin Hodzic i JK-målet. Bollen tog i stolpen och studsade tillbaka i samma riktning som skottet kom. Aladin hann först på returen. Trässbergs supporterkader hävdade att bollen var över mållinjen, men domare Agron Dinaj och hans kollega på linjen friade.
I det läget av matchen var hemmalagets spel dåligt synkroniserat, mittfält och försvar trillade boll sig emellan medan anfallarna sökte löpningar för uppspel som antingen uteblev eller kom försent. Men de blåsvarta fortsatte tålmodig i halvlekens sista tredjedel började det hända saker. Johan Malmgren drog upp ett anfall på högersidan och nådde Björks Gustav som mötte direkt vid första stolpe, men bollen gick tätt utanför. Någon minut senare var det Malmberg själv som fick läge framför TBK-målet, men även det avslutet gick utanför målramen. Dock, det började hända saker och TBK:s spelare tvingades alltmer tillbaks på egen planhalva.
Efter pausen var det TBK som skapade det första tillbudet, ett ganska lamt skott som Aladin i JK-målet inte fick grepp på och fick hjärtat att hoppa till hos oss på långsidan innan han nöp den.
Men dryga fem minuter in i halvlek två blev Gustav Björk oförhappandes helt solo på offensiv planhalva efter en pinsam markeringsmiss i TBK-försvaret. Björk försökte runda målvakten och hade egentligen redan lyckats när TBK:s målis gjorde ett desperat försök att nå bollen men istället träffade Björks fot.
Dags för dagens andra JK-straff, men återigen hann Joakim Wester ner och kunde avvärja. Gustav var först på returen men den gången smet bollen över.
Spelet fortsatte att bölja fram och tillbaks med en viss övervikt för de blåsvarta vars anfallsspel nu var i bättre synk jämfört med innan paus. Och i 61:a matchminut blev det utdelning. Johan Malmgren mötte ett inspel från vänster i offensivt straffområde, fintade vändning för att sedan fortsätta åt vänster - fel håll ur TBK-försvarets vinkel - och skottet satt i nättaket utan att duktige målis-Wester hann reagera. 2-0.
JK10 skapade ytterligare några chanser. Bästa läget fick Gustav Björk som blev helt solokvist i samband med ett avvärjt TBK-anfall och kom att göra en 75-meterslöpning med boll. Men det skulle inte bli något nätrassel signerat Björk i den här matchen - avslutet på den heroiska löpningen blev totalt misslyckat. JK fick nöja sig med några resultatlösa hörnor innan domaren blåste av. TBK gav aldrig upp och dominerade bollinnehavet under matchens slutskede, men fick låg utdelning.
Pris till bäste hemmaspelare gick till anfallsglade högerbacken Elias Ohlin Belfrage medan mittfältaren Joel Rådberg fick motsvarande utmärkelse hos gästerna, i hård konkurrens med målvakten Joakim Wester.

Målen: Benjamin Boström (2), Johan Malmgren (61)